شرط و شروط درمان بیماری های زنان در کرونا

به گزارش مجله بای بلاگ، تهران (پانا) - رییس بخش زنان بیمارستان امام حسین (ع)، با بیان اینکه در تمامی مراکز بهداشتی و درمانی خدمات پزشکی با حفظ اصول بهداشتی ارایه می گردد، مراجعه زنان به پزشک را در صورت مشاهده علائم غیر طبیعی و بروز بیماری های زنان که احتیاج به درمانهای اورژانسی دارند، حتی در روزهای کرونایی ضروری خواند.

شرط و شروط درمان بیماری های زنان در کرونا

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مریم السادات حسینی، متخصص زنان و زایمان، بیماری های زنان را به دو بخش مرتبط به حوزه مامایی و حوزه زایمان تقسیم کرد و گفت: در خصوص زنان باردار در زمان کرونا COVID-19 دستورالعمل های زیادی از سوی وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده و در دسترس است، اما رعایت پروتکل های بهداشتی، مراجعه به پزشک به محض تشخیص بارداری و انجام آنالیز های لازم توسط پزشک اهمیت زیادی دارد.

وی با بیان اینکه حتما در فاصله 11 تا 13 هفتگی بارداری که غربالگری سه ماهه اول انجام می گردد باید نسبت به مراجعه به پزشک اقدام گردد، گفت: ترس از ابتلا به کرونا نباید مانع مراجعه گردد، چرا که افزایش سن حاملگی بدون پیگیری معاینات، می تواند بروز مسائلی پیچیده ای را با خود به همراه داشته باشد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به لزوم مراجعه زنان باردار به مراکز بهداشتی و درمانی در فاصله 16 تا 17 هفتگی برای غربالگری دوم، مطرح کرد: اگر غربالگری ها انجام شد و هیچ نکته پاتولوژیکی یا علائم خاص همچون خونریزی و درد وجود نداشت، زنان می توانند در سه ماهه دوم با فواصل طولانی تری ویزیت شوند.

حسینی اظهار کرد: در سه ماهه سوم ممکن است با نشانه هایی مثل افزایش فشارخون، مسمومیت حاملگی، خونریزی های غیرطبیعی و زایمان زود رس روبرو باشند که توصیه می کنیم به محض ظهور علائم هشدار، حتما به پزشک مراجعه نمایند و در غیر این صورت مراجعات دوره ای سه ماهه سوم را طبق روال انجام دهند.

وی آنالیز شرایط زنان پس از زایمان را نیز مهم خواند و اضافه کرد: بعد از زایمان بر اساس نوع زایمان و پرخطر یا کم خطر بودن حاملگی، توصیه هایی در موقع ترخیص داده و تاریخ مراجعه بعدی تعیین میگردد که حتما باید طبق همان تاریخ ویزیت انجام و برای پیگیری شرایط نوزادان به متخصصان این حوزه مراجعه گردد.

سطح بندی بیماران در دوران اپیدمی کرونا

این متخصص زنان و زایمان در ادامه اظهار کرد: بخش دوم بیماری های زنان، ژنکولوژی یا بیماری های مربوط به سنین باروری یا یائسگی است، اگر فردی در این زمینه مشکل خاصی ندارد و مراقبت ها و رسیدگی های سالیانه را انجام داده و هیچ نکته غیر طبیعی در سیر مراجعات قبلی نداشته است، با توجه به اپیدمی توصیه می گردد مراجعات روتین را به تاخیر بیندازد.

وی در خصوص سطح بندی بیماری های زنان در اپیدمی کرونا، مطرح کرد: طبق دستورالعمل وزارت بهداشت بیماران به سطح یک، دو و سه تقسیم می شوند. سطح یک زنانی هستند که مشکل اورژانس حیاتی دارند و باید در عرض 24 ساعت برای برطرف مسئله اقدام گردد؛ کیست تخمدانی که پاره شده، حاملگی خارج از رحم، سقط و خونریزی و مسائل داخل شکمی از جمله این موارد هستند.

حسینی اضافه کرد: در سطح 2 موارد اورژانس هستند و باید در عرض 72 ساعت آنالیز های لازم صورت گیرد. سطح 3 نیز بیمارانی هستند که احتیاج به عمل های الکتیو دارند، همچون سرطان ها که می توان درمان آنها را در عرض یک تا دو هفته به تاخیر انداخت.

در صورت مشاهده علائم غیرطبیعی دست روی دست نگذارید

این متخصص زنان همچنین توصیه کرد بیمارانی که برای آنها تشخیص سرطان داده شده یا در خصوص بروز آن شک دارند، حتما به پزشک مراجعه نمایند و مطمئن باشند که تمامی مراکز با رعایت حفظ اصول ایمنی بهداشتی قادر به ارایه خدمت به این بیماران هستند، چراکه با گذر زمان این بیماری پیشرفت می نماید و درمانش پیچیده تر می گردد.

حسینی، توضیح داد: اگر فردی در سن یائسگی خونریزی غیرطبیعی دارد و شک به سرطان می رود، باید در همان مراحل اولیه مراجعه کند، چراکه درمان فرد با یک عمل جراحی کامل می گردد، اما اگر تاخیر داشته باشد، علاوه بر جراحی احتیاج به شیمی درمانی و رادیوتراپی پیدا نموده و علاوه بر هزینه بیشتر درصد بهبود و بقا نیز کاهش پیدا می نماید.

وی با تاکید بر ضرورت مراجعه به موقع زنانی که با بروز علائم غیرطبیعی روبرو می شوند، گفت: در ویزیت اولیه میزان خطر شرح داده می گردد تا اگر احتیاج بود اقدامات تکمیلی تجویز گردد. البته در بیمارستان امام حسین (ع) سعی داریم در مراحل اولیه به صورت تلفنی یا مجازی جوابگو باشیم اما گاهی احتیاج به انجام معاینه، سونوگرافی و آزمایش وجود دارد که باید حضوری به مراکز مراجعه نمایند.

حسینی مطرح کرد: نکته بسیار حائز اهمیت در خصوص بیمارانی که با خونریزی غیرطبیعی در حجم بالا و کم خونی ناشی از آن دست و پنجه نرم می نمایند، این است که اگر در مراحل پیشرفته بیماری مراجعه نمایند، ممکن است به تزریق خون احتیاج داشته باشند و همین تزریق خون می تواند مشکل ساز گردد.

شرط و شروط پیگیری درمان بیماری های زنان

رییس بخش زنان بیمارستان امام حسین (ع)، با بیان اینکه افرادی نیز با وجود پاپ اسمیر غیرطبیعی و ضایعات پیش سرطانی، از ترس کرونا به مراکز مراجعه نمی نمایند، اظهار کرد: درمان بعضی از این ضایعات را می توان بین 3 تا 6 ماه به تعویق انداخت بدون اینکه خطری فرد را تهدید کند، اما اگر شک به سرطان، به ویژه سرطان دهانه رحم وجود داشته باشد، بهتر است درمان به تعویق نیفتد.

وی ادامه داد: در خصوص تمام سرطان های زنان، اعم از دهانه رحم، رحم یا تخمدان توصیه می گردد اعمال جراحی به تعویق نیفتد و اگر بیمار پرخطر نیست و احتیاج به آی سی یو ندارد و خودش به دلیل بیماریهای زمینه ای در معرض ابتلا به کووید نیست، در اسرع وقت درمان انجام گردد. اگر بیمارانی از نظر اعمال جراحی پرخطر باشند توصیه این است درمان های جایگزین مثل درمان دارویی یا شیمی درمانی یا رادیوتراپی انجام گردد.

وی ضمن تاکید بر لزوم توجه به علائم غیرطبیعی، مطرح کرد: هر نشانه غیرطبیعی که با سیر ماه های قبل تفاوت داشته باشد، همچون درد در ناحیه تحتانی شکم، احساس نفخ، احساس توده یا علائمی مثل کاهش وزن و سردرد، زنگ خطر است و باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه گردد.

تکلیف نوزادان مادران کرونایی چه می گردد؟

وی درخصوص یکی از نگرانی های مادران باردار در بحران شیوع کرونا، مطرح کرد: مهمترین توصیه به زنان باردار این است که همچون سایر افراد حتما بهداشت را رعایت نمایند در مجامع عمومی ظاهر نشوند، سفر نروند و ماسک بزنند، اما اگر مبتلا شدند در صورت وجود علائم باید به پزشک مراجعه نمایند و تحت درمان قرار گیرند.

وی با اشاره به اطلاعات و پژوهش های اجرا شده در خصوص ابتلا به کووید-19 به وسیله جفت، اضافه کرد: این موضوع هنوز به طور قطع اثبات نشده است.

به گفته حسینی، بعضی گزارشات نشان می دهد تست PCR نوزاد بعد از تولد مثبت شده است، اما هنوز در خصوص زمان و نحوه ابتلا قطعی نمی توان اظهارنظر کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رییس بخش زنان بیمارستان اما حسین (ع) در خاتمه توضیح داد: مادر مبتلا به کرونا و بدحال نمی تواند به کودک شیر بدهد، اما اگر بدون علامت و در منزل تحت مراقبت باشد، با زدن ماسک و شست و شوی دست ها می تواند شیردهی داشته باشد.

sahandblog.ir: سهندبلاگ، سیستم مدیریت محتوای سهند

sale-blog.ir: مجله وبلاگ فروش | ارائه نرم افزارهای مدیریت وبسایت

banima.ir: بانیما | مجله گردشگری و مسافرتی بانیما

kurdeblog.ir: وبلاگ سرگرمی و بازی، مجله سرگرمی

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 10 آبان 1400 بروزرسانی: 10 آبان 1400 گردآورنده: buy-blog.ir شناسه مطلب: 4667

به "شرط و شروط درمان بیماری های زنان در کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرط و شروط درمان بیماری های زنان در کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید